Interview met Cendrino Misidjan, de snelle linksback van Sparta Rotterdam

Cendrino Misidjan

Soms kom je van die spelers tegen die direct indruk op je maken. Bij mij was dit bij Cendrino Misidjan het geval. De eerste keer dat ik hem zag voetballen was bij Almere City, sindsdiem hou ik deze jongen in de gaten. Vorig seizoen promoveerde hij met Go Ahead Eagles en maakte de overstap naar Sparta Rotterdam.

In Rotterdam heeft hij het erg naar zijn zin en dat resulteerde tegen Jong PSV in een doelpunt voor de Rotterdamse ploeg.

Wij stelde Cendrino een aantal vragen over Almere City, zijn carriere en uiteraard ook over zijn neefje Virgil.

Wat mensen van jou weten is dat je in de jeugd van RKC Waalwijk gespeeld hebt, waarna je in 2007 de overstap gemaakt heb naar Telstar. Wat was de grootste verandering voor jou?
Ik merkte dat ik van een goede club, ineens naar een minder goede club ging. Daar merkte ik wat ik miste toen ik het niet meer had.

Waar merkte je aan dat je een fout maakte met deze keuze? Kan je omschrijven waarom je naar een minder goede club ging?
Echt een foute keuze wil ik het niet noemen. Bij RKC was ik een beetje het verwende talentje, maar bij Telstar leerde ik vechten voor mijn plaats. Destijds was het stadion nog een beetje een schuur en niet zo verbeterd als dat het nu is.

Je hebt sinds 2007 al bij zeven verschillende BVO’s gevoetbald, weet je waarom het komt dat je in zo’n korte tijd zoveel van club geswitched bent?

Ik deed stappen terug om er meerdre voor uit te maken. Daarbij liep ik destijds veel belssureleed op en had ik kleine operaties waardoor ik niet optimaal kon presteren. Sinds ik bij FC Oss speelde is het berg opwaarts gegaan.

Uiteindelijk zat je bij FC Omniworld (inmiddels Almere City) in een goed draaiend elftal met o.a. Mikhail Rosheuvel, Mitchell Burgzorg en Dion Mallone. Hoe was het om met deze jongens te voetballen? Heb jij veel van deze jongens geleerd? En wat zijn je leukste herinneringen aan jouw Almere City tijd?
Ik heb het echt enorm naar me zin gehad bij FC Omniworld, mede door deze jongens. Dion Malon en Mikhail Rosheuvel spreek ik vrijwel dagelijks. Van Mika (lees: Mikhail Rosheuvel) leerde ik veel omdat we vaak tegenover elkaar stonden op de trainingen. We hebben elkaar dus in feiten beter gemaakt.

Toch besloot je te willen vertrekken uit Almere, tot spijt van vele Almere City-fans, wat was hier de voornaamste reden voor? En waarom koos je voor Go Ahead Eagles? Waarom trok deze club jou?
Ik had een redelijk goede band opgebouwd met de supporters van Almere City. De reden dat ik vertrok, ondanks dat ik een dorlopend contract had, lag aan de trainer en technisch directeur. Ik vond Dick de Boer geen eerlijk training omdat hij bepaalde lievelingetjes in het elftal had.

Hij maakte van middenvelders, verdedigers zodat deze jongens op die plek konden spelen. Op den duur kon ik hier niet meer tegen en trok ik mijn mond open, wat trainer Dick de Boer en technisch directeur Raymond Groenteman niet zo goed kon hebben.

De keuze voor Eagles kwam met name door de trainer die precies wist wat hij met mij wilde. De trainer, Erik ten Hag, ben ik enorm dankbaar. Hij heeft mij een betere speler gemaakt en is duidelijk in de communicatie, daar hou ik van. Eerlijk zeggen waar het op staat.

Na eén seizoen Eagles, waarin je 25 wedstrijden speelde en promoveerde vertrok je naar Sparta Rotterdam. Wat is het grootste verschil tussen deze twee clubs? En zie je dit als een stap terug?
Het grootste verschil tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam is de druk die er op Sparta zit. Bij Sparta moeten we promoveren en bij Go Ahead Eagles speelde we voor een goed seizoen.
Sparta zie ik zeker als een stap vooruit, helemaal als je ziet waar ik vandaan kom. Sparta is een eredivisie waardige club die in de Jupiler League mee speelt.

Hoe is jouw samenwerking met de coach van Sparta, Adrie Bogers?
Ik denk dat we een redelijk goede relataie met elkaar hebben, hij is zelf ook back geweest en kan mij dus bepaalde aanwijzingen geven. Ik werk te kort met meneer Bogers om te zeggen dat ik veel geleerd heb van hem, maar ik denk dat ik wel heel veel kan gaan leren van hem.

Welke doelen heb je voor jezelf gesteld als je naar de komende 5 á 10 jaar kijkt? Wil jij nog een buitenlands avontuur aangaan, net als je neefje Virgil?
Ik zou heel graag een buitenlands avontuur willen aangaan. Momenteel heb ik een twee-jarig contract bij Sparta Rotterdam. Ik ga het beste er proberen uit te halen en dan kijk ik wat de opties zijn. Maar een buitenlandse club lijkt me wel wat, ja.

Heb je een bepaalde droomclub en denk je dat dit realistisch is? Zou je ook een stap in Nederland willen maken naar een topclub?
Om heel eerlijk te zijn ben ik die fase voor bij. Ik ben gewoon realist en kijk wel wat er op mijn pad komt. Uiteraard heb ik dromen! Er zijn dan ook genoeg voorbeelden van spelers die, net als ik, op latere leeftijd doorbraken. Ik doe me best en ik zie wel wat er gebeurd. Daarbij zijn links-benige spelers schaars momenteel.

Privéleven
Je bent geboren in Paramaribo waarna je naar Nederland verhuisde, wat was voor jou de grootste verandering? Of kan je je hier niet veel meer van herinneren?
Ik was vrij jong toen ik naar Nederland kwam, vijf jaar. Ik merkte vooral dat het heel erg koud was in Nederland, haha!

In wat voor buurt ben jij opgegroeid? En in hoeverre heeft dit invloed gehad op jouw voetbal carrière?
Ik ben opgegroeit in een rustig buurt in Culemborg. De buurt heeft niet direct invloed gehad op mijn carriére. Ik ben ook vrij laat begonnen met voetbal, pas op mijn 12de.

Denk je dat als je in een andere, moeilijkere, buurt opgegroeit was dat het invloed op jouw cariere gehad had?
Ik durt dat niet te zeggen. Tot aan mijn 10e á 11e jaar gaf ik niet zoveel om voetbal, ik hield gewoon heel erg van buitenspeler. Misschien had een andere omgeving wel invloed op mij gehad, maar of dit positief of negatief zou zijn weet ik niet.


Hij, zijn broer en zijn broertje zijn al ons hele leven close en ik blijf hem nadrukkelijk volgen. Ik weet niet in hoerre ik belangrijk geweest ben in zijn carriére, maar ik heb vaak met hem gesproken over bepaalde zaken en hoe ik er over dacht. Dan gaf ik hem soms advies. We praten nog steeds heel erg veel met elkaar over bepaalde dingen.

Ik ben heel erg trots op Virgil, dat hij zo’n mooie stap heeft mogen maken, ondanks de kritiek van de buitenwacht is.

Afbeelding afkomstig van twitter Cendrino Misidjan