Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle
Morgen worden de laatste WK kwalificatie duels uitgevochten in heel Europa, maar wij kijken alvast uit naar zaterdag-avond als de koploper naar Amsterdam komt. De koploper, dan denk je vaak aan PSV, FC Twente of misschien wel Feyenoord, maar niets is minder waar. PEC Zwolle komt namelijk op bezoek als koploper. De ploeg van Ron Jans verloor nog geen duel en speelde er slechts eentje gelijk.

Ajax mocht hopen dat het zo’n goede start had als PEC Zwolle. De Amsterdammers wonnen in eigen huis de Johan Cruijffschaal van AZ, maar verloren voor de competitie in Alkmaar en speelde in het hoge Noorden (Groningen en Heerenveen) tweemaal gelijk. Door het puntverlies van de overige clubs is de schade beperkt gebleven tot de 4e plaats op de ranglijst.

Wat betreft de geschiedenis bij wedstrijden tussen PEC Zwolle en Ajax ziet het er rooskleurig uit voor Ajax. De Amsterdammers verloren nog nooit in eigen huis van de ploeg uit Zwolle. PEC Zwolle wist zelfs maar slechts 1 keer gelijk te spelen. In de onderlinge duels wist Ajax 39 maal te scoren en kreeg het er slechts 13 tegen.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle, die zal worden gefloten door Reinold Wiedemeijer, zal voor Ajax voornamelijk bestaan uit zo min mogelijk schade oplopen voor de duels tegen Barcelona (woensdag) en PSV (zondag). Een pittig programma dus voor Ajax.