Noord-Hollandse derby: Telstar VVNH – Ajax (vrouwen)

BeNeLeague

Vanavond staat de eerste Noord-Hollandse derby op het programma in de BeNeLeague. Na drie Belgische tegenstanders staat nu de derby tegen Telstar op het programma.

De start van Ajax was niet goed te noemen, de eerste twee wedstrijden werden gelijk gespeeld tegen Club Brugge (0-0) en OH Leuven (1-1) maar pakte afgelopen zaterdag de eerste volle drie punten door in tegen tegen Lierse met 0-2 te winnen.

Kirsten Koopmans, speelster van Telstar VVNH, kwam vorig seizoen over van FC Utrecht en heeft veel zin in de wedstrijd: “Het is een echte Noord-Hollandse derby! Wij zijn gebrand om een goed resultaat te halen.”. aldus de aanvalster van Telstar. “Ajax heeft veel kwaliteit, maar wij hebben in Ulft laten zien dat we goed kunnen voetballen en hopen dat vanavond weer te doen.”

Afgelopen zomer speelde beide ploegen ook al tegen elkaar op het Women Cup Ulft toernooi. Beide ploegen waren toen aan elkaar gewaagd. Telstar was met penalty’s te sterk in de finale van het internationale vrouwen toernooi.

Vanavond wordt er om 19:30 afgetrapt op de Toekomst tussen Ajax en Telstar VVNH.Lees ook het boek “Vrouwen aan de bal” eens!