Champions League: FC Barcelona – AFC Ajax

Barcelona - Ajax

Morgen is het dan eindelijk zo ver: de start van de poule fase van de Champions League gaat eindelijk beginnen voor Ajax. En de tegenstander mag er wezen: Ajax gaat namelijk op bezoek in Nou Camp waar het grote Barcelona wacht. Geen reden voor paniek in Amsterdam. Frank de Boer wil namelijk dat Ajax haar ‘eigen spelletje’ gaat spelen in Barcelona. Dat betekend dat Ajax gewoon lekker aanvallend gaat voetballen en niet laf achteruit gaat lopen.

Ook van Moisander kwamen harde woorden ‘We zijn hier niet op schoolreisje’, doelend op de foto’s en film opnames van de spelers bij aankomt in Madrid in het zelfde Spanje. “Dat moet je niet doen. Natuurlijk mag je genieten van de sfeer, maar je mag niet als schoolkind daar staan”, aldus Niklas Moisander.

FC Barcelona speelt zonder de geblesseerde Alba en Puyol maar kunnen beschikken over Messi en Neymar, bij Ajax zijn Siem de Jong en Daley Blind nog niet geheel wedstrijd fit en de eerste genoemde zal niet de gehele wedstrijd spelen. In de verdediging zal zeel waarschijnlijk Stefano Denswil in het centrum staan, die afgelopen zaterdag positief verraste tegen PEC Zwolle en een goede wedstrijd speelde.

Als we de Amsterdamse bluf mogen geloven hoeven we ons dus vooral geen zorgen te maken over de wedstrijd van morgen. Ik zelf hoop dan ook dat Ajax lekker fel zal spelen in Cataloniƫ en niet achteruit gaat lopen. Kop omhoog, borst vooruit: Wij zijn Ajax Amsterdam!